Coördinator leermanagementsysteem/HR Development, Bernhoven.

‘Wij werken nu vijf jaar met PulseWeb. We hebben destijds onder meer voor dit systeem gekozen omdat het een totaalpakket betreft. Met PulseWeb kun je niet alleen content maken maar ook afnemen en registreren. Verder speelde ook de prijs-kwaliteitverhouding een rol.

Paar honderd trainingen

De eerste jaren hebben we veel content zelf geschreven. Maar dat is erg veel werk. Daarom kopen we nu ook modules aan en die zijn makkelijk in PulseWeb te plaatsen. In de catalogus van het systeem staan nu een paar honderd trainingen. Dat zijn niet alleen de verplichte modules maar ook trainingen die medewerkers facultatief kunnen volgen. Denk aan een cursus Timemanagement, Mindfulness of een taalcursus Nederlands. Medewerkers kunnen het aanbod op hun gemak bekijken en bedenken wat interessant voor ze zou kunnen zijn.

Voorheen hadden we veel minder zicht op hoe het ervoor stond met de verplichte trainingen van medewerkers.

Niet meer zelf bijhouden

Verpleegkundigen en andere zorgprofessionals zijn erg blij met PulseWeb. Voor hen zijn er veel verplichte modules die bovendien een herhaalfrequentie hebben. Natuurlijk wordt daar, net als in andere ziekenhuizen, bij ons ook wel eens over gemopperd. Maar hoe fijn is het als je op je kwaliteitsdashboard kunt zien welke trainingen er weer aankomen? Een training als reanimeren moet elke twaalf maanden herhaald worden. Vijf jaar geleden moesten ze zelf nog bijhouden wanneer het weer tijd daarvoor was. Ze zijn heel blij dat dat nu niet meer hoeft. Bovendien vinden ze het prettig dat ze nu heel veel digitaal kunnen doen wanneer het hun uitkomt. In de nachtdienst wordt bijvoorbeeld ook vaker gestudeerd.

Koppeling AFAS

Het is de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker om ervoor te zorgen dat alle verplichte opleidingen op groen staan. Maar een leidinggevende kan ook met twee muisklikken heel mooi zien hoe het ervoor staat en of alle trainingen die klaarstaan ook daadwerkelijk gevolgd worden. Bovendien hebben we PulseWeb laten koppelen aan AFAS, ons personeelsinformatiesysteem. Als medewerkers een training succesvol hebben afgerond worden de accreditatiepunten meteen daarin bijgeschreven. Ook voor de afdeling HR is PulseWeb absoluut een kwaliteitsverbetering. Voorheen hadden we veel minder zicht op hoe het ervoor stond met de verplichte trainingen van medewerkers. Nu hebben we heel snel alle gegevens paraat.’