Manager Zuyderland Academie/PAG en Kwaliteit, Veiligheid & Bedrijfsvoering, Zuyderland Medisch Centrum.

Noordhoff Health is op het gebied van het LMS marktleider in de ziekenhuiswereld. En dat zijn ze niet voor niks. Dat was voor ons, naast een concurrerende prijs, een belangrijke reden om met deze leverancier in zee te gaan. In de loop der jaren is de samenwerking zelfs uitgegroeid tot een strategisch partnerschap. Wat ik heel goed vind aan Noordhoff Health, is dat ze hun doorontwikkeling in het productenaanbod in co-creatie met de zorgpartijen zelf maken. Bovendien is het heel gemakkelijk om een bepaalde inrichtingstoepassing van het systeem te vergelijken met collega’s omdat veel andere ziekenhuizen ook met PulseWeb werken.

Het systeem neemt werkzaamheden van je over

Leidinggevenden enthousiast

PulseWeb biedt onder meer een stukje planning en beheer. In het systeem kun je bijvoorbeeld geautomatiseerd instellen dat een medewerker, die ieder jaar een bepaalde training moet volgen,  een half jaar van te voren een mailtje krijgt, zodat hij zich kan inschrijven. Eigenlijk neemt het systeem die werkzaamheden van je over. Verpleegkundigen zijn enigszins e-learning moe maar leidinggevenden zijn over het algemeen heel enthousiast over het systeem. Ze kunnen heel makkelijk zien wie bevoegd en bekwaam is. Ook kunnen ze via het systeem op een eenvoudige manier een training voor iemand aanvragen.

Bij Noordhoff Health heb je niet het gevoel van: Oh jee, daar heb je de consultant weer.

Gekoppeld

Eigenlijk wil je uiteindelijk naar één geïntegreerd dashboard toe waar je al je informatie gestructureerd uit kunt halen. PulseWeb biedt toekomstmogelijkheden op dat vlak. Het systeem is makkelijk te koppelen aan andere systemen. In de verdere toekomst zal de leercontent van PulseWeb mogelijk worden uitgebreid naar een learning platform met nog meer toepassingen.

Support heel goed

Het implementatieproces van PulseWeb verliep heel soepel. Noordhoff Health had een stappenplan gemaakt en van tevoren aangegeven wat de kosten waren. En dat hebben ze ook helemaal waar gemaakt. Wat je vaak ziet als je een systeem aankoopt, is dat de echte euro’s pas na de aankoop worden gedeclareerd, namelijk in de consultancy. Maar bij Noordhoff Health heb je niet het gevoel van: oh jee, daar heb je de consultant weer. Zij werken met een fixed fee. Voor complexere problemen betaal je met een strippenkaart, waarbij voordien aangegeven wordt hoeveel het gaat kosten. De support is heel goed, daar zijn we hartstikke tevreden over. En wat ik ook heel fijn vind, is dat ze altijd aangeven waar andere ziekenhuizen mee bezig zijn. En aan ons vragen of wij het interessant vinden om daarbij aan te sluiten.’